За нас

Нашият екип се състои от квалифицирани специалисти  в областта на айкидо, спортния мениджмънт и педагогиката.

Красимир Цветанов – Завършил Национална Спортна Академия, бакалавър „Треньор по айкидо“ и магистърска степен „Спортен мениджмънт“. VІ дан айкидо. Един от основоположниците на айкидо в България – започва да тренира айкидо през 1982 г.

Дългогодишен преподавател в  СУ „Св. Климент Охридски“, Военна академия, Колеж по охрана и сигурност, преподавател по лична охрана, международен съдия в състезанието „Бодигард“.

Водил теоретическо и практическо обучение в курсове „Лична охрана на ВИП лица” на фирми и служители по сигурността.

Подготвял и ръководил отбори за участие в Световни, Европейски и международни състезания „Бодигард“ от 2010 до 2017 г. на Колеж по охрана и сигурност и Българска бодигард федерация.

Мария Цветанова  – Започва да тренира айкидо при сенсей Георги Пенев през ноември 1987 г. От 1991 г. тренира при сенсей Красимир Цветанов. Преподава айкидо от 1997 г. Завършила е следдипломна квалификация в НСА, специалност треньор по айкидо и понастоящем притежава V-ти дан. Председател на Ошинкан доджо от 2013 г. 

Превела е следните книги за айкидо на български: „Как да развием и обединим Ки“ и „Ки дишане, медитация и хигиена“ от Коичи Тохей, „Айкидо и природната хармония“ и „Принципите на айкидо“ от Мицуги Саотоме, „Айкидо основите“ от Кисшьомару и Моритеру Уешиба, „Тайните на айкидо“ от Джон Стивънс.  Последното ново заглавие е „В доджото“ от Дейв Лоури.